MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

K senátním volbám na Trutnovsku přišlo 22,9 % voličů

Ve volebním obvodu Trutnov proběhlo první kolo doplňovacích voleb do Senátu. Ani jeden z devíti kandidátů nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlas

Post

Ve Špindlu o víkendu odstartovala zimní sezóna

Letošní lyžařskou sezónu oficiálně zahájil Skiareál Špindlerův Mlýn. Tradiční SkiOpening s doprovodným programem si návštěvníci užili v sobotu. Nechyb

Post

ZOO Dvůr Králové: Emilka je nové jméno pro mládě nosorožce dvourohého

Samička nosorožce dvourohého, jinak též černého, byla slavnostně pojmenována Emilkou Ebi, čímž byla zachována tradice počátečního písmena „E“ v její n

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA