MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line. Když se nemůžete potkat v divadle, tak se vám divadelníci snaží přiblížit aspoň takto na dá

Oblastní nemocnice Trutnov se stala novým odběrným místem vzorků na COVID-19

Mikrobiologická laboratoř Oblastní nemocnice Trutnov zahájila v pondělí 23. 3. diagnostiku vzorků na přítomnost koronaviru.

V trutnovské MHD jen s ochranou

Od středy 18.03.2020 až do odvolání platí ZÁKAZ vstupu cestujících do vozidel MHD bez zakrytých úst a nosu.

DNES SE STALO

HISTORIE5. dubna 1355

Karel IV. byl v Římě korunován římským císařem.

HISTORIE5. dubna 1644

indiánská princezna Pocahontas si bere anglického přistěhovalce Johna Rolfa v Jamestownu ve Virginii. Tento sňatek byl důležitý pro asociaci Indiánů s koloniálními osadníky.

OBJEVY5. dubna 1772

nizozemský mořeplavec Jacob Roggeveen objevil Velikonoční ostrov.

POZVÁNKA OBRAZEM